Så blev det påsk i år igen

      3 kommentarer till Så blev det påsk i år igen

Idag är det långfredag, den dag som påminner oss om att Jesus blev pinad och dog en plågsam död. Det har varit en dag när man inte fått göra någonting alls, berättar äldre generationer men i dag visar samhället att det är en dag som alla andra. Butiker är öppna och det är knappast någon som höjer på ögonbrynet om man sysselsätter sig med nästan vad som helst. Själv sitter jag här och skriver en bloggtext. Fast det känns nog ganska rofyllt att få göra det.

På dymmelonsdagens kväll firade jag sedermåltid med en hel massa teologer vid ÅA. Det är en tradition inom Teologiska studentföreningen att göra det. Festmåltiden som består av en rituell del och en verklig festmåltid är en judisk tradition som firas för att påminnas om uttåget ur Egypten. I år läste jag faktiskt om traditionen strax innan jag åkte till festen, att det var just den här måltiden Jesus firade med sina lärjungar när han tog bägaren och brödet och instiftade nattvarden. Jag tycker att det är fint att veta att den judiska och den kristna traditionen ligger så nära varandra. Jag tycker det är viktigt att veta ur vilken tradition våra seder har vuxit fram.

TSF:s festmåltid blev en verklig fest och det var roligt att träffa nya och gamla vänner. Och så fick jag sova över hos bästa I & K! Underbara vänner jag har! Det blev en riktigt skön inledning på påsken.

På skärtorsdagen tog jag det lugnt. Lämnade in några böcker på biblioteket, sökte en bibelkommentar för att få lite kött på en predikans ben, åt lunch, gick på stan och lyckades faktiskt köpa ett par svarta finskor som jag länge tänkt att jag behöver. De är dessutom av samma modell som ett par andra finskor jag har så jag vet att de kommer att vara bekväma. På vägen hem handlade jag mat för helgen i ett stort varuhus. Där var ordentligt fullt med folk och många verkade stressade. Jag råkade höra en kvinna som pratade i telefon och hon beklagade sig över hur mycket folk det var och hur svårt hon hade att hitta alla de varor hon behövde. Jag blev lite ledsen över att hon var så stressad och inledde påsken med att gå omkring och vara sur. Själv hade jag bestämt mig för att inte stressa och irritera mig på alla människorna runt mig.

När jag kom hem var jag ganska trött. Jag låg i soffan och slösurfade när jag insåg att jag missat gudstjänsten. Det harmade för skärtorsdagens mässa är en av årets bästa. Nåja, jag får väl ta det också med ro. Det kommer flera.

Så nu tar jag paus från bloggen några dagar. Jag önskar dig en välsignad och avstressande påsk. Ta vara på tiden med familj och vänner men försök att skaka av dig krav och måsten. Till slut blir det nog en

3 thoughts on “Så blev det påsk i år igen

  1. Ann-Marie Pettersson

    Tack för dina tankar inför påsken ! Jag kom också på för sent att hinna till nattvardsfirande igår . Tar det med ro! Idag blir det en skön promenad i det vackra vädret! Så sen får vi fira en Glad påsk !

  2. Malin W

    Jag läser alltid finskor fel, och det blir så roligt (“svarta finskor”) 🙂
    Samma med körövning, det blir också kul ibland 🙂

Comments are closed.