Tack för hjälpen!

      2 kommentarer till Tack för hjälpen!

Idag kan man läsa min kolumn Spaltaren i tidningen Åbo Underrättelser. Den här gången var texten ovanligt svår att skriva. Jag var så uppe i varv och hade tusen andra saker att tänka på, så att vara kreativ och få ihop en någorlunda vettig text kändes nästan omöjligt. Jag gjorde ett upprop på facebook och frågade mina vänner med vilken mening de skulle inleda kolumen om de skulle skriva den i mitt ställe. Förslagen som kom var föjlande:

Efter en mycket aktiv vecka känns det faktiskt ganska tomt inuti mitt huvud just nu ……..

Då jag ser tillbaka på en intensiv vecka, vill jag gärna dela med mig av tre upptäckter jag gjort…

Det var en mörk och stormig natt…

Det var givande att se sjukhusvärlden från en annan vinkel……

Att köra längs riks åttan får en att tänka…

Efter x antal kilometer ensam i bilen funderar jag på…

Det här var ett bra bollplank för jag kunde smaka på dem och fundera om jag kunde fortsätta därifrån. Ingen av meningarna blev min första mening men de sparkade igång mina tankar på ett bra sätt. Min första mening blev den här:

Jag har suttit på vägarna lite mera än vanligt på sistone.

Sen fick jag ihop hela texten på nåt underligt vis. Jag är tacksam för att ha så goda vänner som gärna puffar mig vidare när jag tycker att jag fastnat. Om du inte redan läst kolumnen i dagens Åbo Underrättelser kan du klicka här och läsa texten.

2 thoughts on “Tack för hjälpen!

    1. Janette Post author

      Det var på vägen upp till Österbotten som jag sedan kunde landa i de föreslagna inledningarna och hitta mig själv i dem. Sen gick det nog bra att skriva kolumnen. Men utan hjälpen hade jag inte kommit ur min skrivkramp, tror jag.

Comments are closed.