För dig vill jag sjunga

      Kommentarer inaktiverade för För dig vill jag sjunga

Sjukhusprästen K har en grupp frivilliga som en gång i månaden ställer upp och sjunger för och med patienterna på olika avdelningar. Under tre intensiva timmar går gruppen från avdelning till avdelning och sjunger ungefär en halvitmme på varje ställe. Det är allsångstillfällen så patienterna får sjunga med. Gruppen bär med sig sånghäften så att alla som kan och vill kan hänga med.

Idag var en sådan dag. Det finns avdelningar där patienterna är så svaga att de inte orkar sitta i dagrummet och då går gruppen från rum till rum bland de patienter som önskar ta emot gruppen. Det är otroligt berörande att se vilken glädje de här sångstunderna sprider. Sångerna väcker minnen och känslor på ett helt annat sätt än något annat man kan göra för patienterna.

Gruppen av frivilliga tycker om att sjunga och det gör dem också glada att får dela sång-glädjen med dem som inte annars har det så lätt. Vi sjöng både på finska och svenska. Vi sjöng både andliga och vanliga visor. Det är en fantastisk verksamhet för alla som deltar. Jag känner mig priviligerad som fick delta!