Praktikseminariet

      Kommentarer inaktiverade för Praktikseminariet

I fredags åkte jag till Lärkkulla för stiftets praktikseminarium. Då visste jag inte vad det skulle innebära men nu vet jag lite mera. Det var ungefär ett dygn av information och reflektion.Jag förstod att man på andra håll kallar det för reflektionsdagar. Tanken med det hela är att man ska kunna ta sig lite tid att fundera sin situation och om man vill välja prästyrket. Nu är de flesta deltagarna redan långt hunna i sina studier och rätt så säkra på vad de vill så reflektionen riktar sig mest på vilka styrkor och svagheter man har att gå in i församlingsarbetet med.

Det var en lååång genomgång av hur det psykologiska testet är uppbyggt och vad tanken är med de olika delarna. Vi tänktes få en bättre förståelse för hur man ska tolka testet. Jag känner fortfarande inte att jag förstår så värst mycket men jag tror inte att jag behöver förstå så mycket heller. Jag faller inom de normala ramarna och avviker inte så mycket från medeltalet. Bra så.

Sen hade vi diskussioner på längden och på bredden. Dels i grupp med stiftsdekanen och dels enskilt med biskopen och sekreteraren för personalvård. Från stiftets håll ville man lära känna oss och så ville man också ge oss möjlighet att lära känna oss själva lite bättre. Det är ju ofta så att man bara rusar på genom livet utan att tänka efter så mycket och då kan det vara bra med lite ledd reflektion.

Jag uppskattade mest de enskilda samtalen. De gav mig mycket men också en del att fundera på och jobba vidare med.

 

P.S. Gå tillbaka till utlottningsinlägget och kommentera en fråga om du inte ännu gjort det. Du har tid till onsdag kväll kl 21.00. Det behöver inte vara nån märkvärdig fråga, det går bra med gillar du lakrits? (ja, det gör jag) eller vilken är din favoritpsalm? (fråga det så berättar jag!)