Resan i Jesu fotspår

      1 kommentar till Resan i Jesu fotspår

Idag har vi rört oss kring sjön Gennesaret tillsammans med en miljon andra turister (känns det som). “Jesus platserna” är grymt kommersialiserade och det finns horder av turister på varje ställe. Någon känsla av helighet har jag inte hittat idag utan mera en känsla av att vi var på en tur i nån sorts Disneyland/HolyLand.

Dagen hade två höjdpunkter. Först att vi var ut på en båttur på Gennesaret vilket var en skön avkopplande stund. Sjön ligger i en grop mellan bergen och jag kan mycket väl tänka mig att en storm kan blåsa upp på några ögonblick. Dessutom är det en mycket vacker trakt. Den andra höjdpunkten var när vi firade gudstjänst i Kapernaum vid stranden. Vi gjorde den tillsammans och det blev en fin stund av gemenskap.

Så vad ger då en dag i Jesu fotspår som idag präglas av busslaster av människor från alla världens hörn och souvenirshoppar fulla av “krääsä”? Pekka sammanfattade det så bra: Det ger oss en bild av trakten som vi minns när vi läser bibeltexterna. Förhoppningsvis kan vi i minnet se bortom den kommersiella ytan och tänka oss tillbaka till Jesu tid.

Tre dagar kvar av resan.

1 thought on “Resan i Jesu fotspår

  1. Zyz

    Och så kanske ni kan föreställa er hur Jesus upplevde “offerdjurs-marknaden” i templet (Joh 2:13-16). Ingen helighet där för honom heller då. ? Njut av de sista dagarna!

Comments are closed.