När ryggen tar stryk

      Kommentarer inaktiverade för När ryggen tar stryk

Jag hade ont i ryggen förra veckoslutet. Ett ordentligt ryggskott skulle jag väl beskriva det som. Jag har haft problem förr så jag var välförsedd med passlig medicin hemma i skåpet. Jag vilade ryggen och medicierade ordentligt så det blev bättre. På onsdagen kändes ryggen nästan normal så jag drog iväg på yoga. Jag tänkte att det skulle vara en passlig motion och att ryggen skulle mjukna. Lite protesterade den ibland i vissa övningar men det är inget helt nytt.

Efteråt, när jag åkte hem slog ryggen bakut och värkte som om ryggskottet varit gjort med dynamit. Värkmedicinen jag hade ville nästan inte räcka till. Jag led mig genom dagen och växlade mellan att stå, sitta och ligga. Jag har ju inte tid med ont i ryggen nu, jag har en gradu att skriva! Med muskelavslappnande medicin sov jag gott men igår, på torsdagen var ryggen ändå ordentligt sjuk. Mera medicin, mera vila, mera växla ställning. Och skriva gradu.

Idag vaknade jag med en rygg som nästan låtsades om ingenting. Jovisst känner jag att det onda finns kvar där i korsryggen men det är hanterbart och tystnar av värkmedicin. Med en väninna på besök kom jag mig ut på en liten promenad och det tackar ryggen förstås för.

Nu är jag riktigt glad åt att gubben gav mig sitt höj- och sänkbara skivbord. Jag har inte stått vid det just alls tidigare men med en sjuk rygg är det fantastiskt att kunna stå och jobba. Så här står jag och skriver blogg och gradu för tillfället. Skam den som ger sig!