Det tar sig, sa pyromanen!

      Kommentarer inaktiverade för Det tar sig, sa pyromanen!

Nej, det brinner inte i knutarna, så ta det lugnt. Ordstävet får illustrera att jag sakteligen kommer igång med gradun igen.

Jag läste lite här, lite där och försökte få någon sorts överblick. Att sedan komma igång med att skriva gradutext har varit trögt. En snutt teori-text fick jag skriven men sedan började tankarna gå i samma hjulspår kring den biten.

Så idag kom jag på det fungerande idén att börja från början. Jag har ett inledningskapitel som jag redan skrivit en hel del på men nu tog jag tag i det igen. Jag vet att det är lättare att skriva om än att skriva nytt. Jag vet också att det är lätt att fastna i det man redan skrivit och skriva om det i all oändlighet. Jag tänkte ändå att kanske det är så, att jag behöver skriva lite på nåt som jag redan har lite koll på för att komma igång och vidare.  Det känns som att det var just precis vad jag behövde för att komma igång igen.

Nu är tankarna mera samlade och jag producerar ny text kring den gamla texten. Jag skriver in allt det där vi pratade om på gradusemi före julen att behöver skrivas ner. Sen känns det inte lika hopplöst att komma in på nästa kapitel och på allt det där nya som jag inte vet hur jag ska formulera.

Det finns en förhoppning om att den här gradun en dag blir färdig!