Av alla världens kurser?

      Kommentarer inaktiverade för Av alla världens kurser?

Det hände sig på den tiden när kurser skulle väljas för det inkommande läsåret att jag insåg att det fanns en lucka på 5 studiepoäng som skulle fyllas av fritt vald kurs. Så vad väljer man? Det finns hur mycket som helst att välja bland men jag begränsade mig till Öppna universitetets nätkurser för att göra det bekvämt för mig.

Jag frågade mina vänner på facebook om råd: Så ska jag välja Storytelling i företag och i turism, 5 sp eller Offentlig budgetering, 5 sp? Eller varför inte Introduktion till kriminologin, 5 sp ? Beslutsångest liksom… och nej, jag hinner inte med alla.

Det väckte en ivrig diskussion med anhängare av alla tre alternativ men jag måste ta beslutet själv. Så praktiskt lagd som jag anser mig vara valde jag Offentlig budgetering. Jag har både jobbat och varit förtroendevald inom kyrkan och den erfarenheten säger mig att budgetar kommer man inte undan. Ofta bläddrar man genom den tjocka luntan med massor av siffror och på sista sidan konstaterar man om det förväntas vinst eller förlust eller om det ska gå jämnt ut. Nu kände jag att det var dags att förbereda sig med en lite större insikt i vad budgeten kan berätta.

Så kom dagen när den första uppgiften skulle lämnas in. Ja, eller, jag var ju ute i god tid, det var dagen före deadline-dagen!  Där satt jag och läste litteraturen, bläddrade i regeringsprogrammet som jag förväntades plocka ut tre intressanta poster ur. Det kändes som att det snurrade tomt i skallen. VAD ska jag skriva? Jag gjorde som jag brukar i det skedet. Jag beklagade mig på facebook. Det var då en vän ställde frågan “Av alla världens kurser?” för tydligen var Offentlig budgetering inte en kurs hen skulle ha valt frivilligt. Nåja, som tur är så är det en grundkurs så kraven är inte så förskräckligt högt lagda. Jag beslöt mig för att lämna uppgiften åt sitt öde och sova på saken.

I morse tog jag itu med uppgiften igen för nu var det dagen för deadline. Det gick ju helt bra och det var till och med intressant att fundera kring hur de olika utstakade målen i regeringsprogrammet gått vidare och vilka konsekvenser det kan ha lett till. Nu är det en vecka till nästa deadline. Hoppas intresset håller i sig ända till jul så att jag inte behöver beklaga mig varje vecka.