Här och nu i flygande fläng

      3 kommentarer till Här och nu i flygande fläng

Det blev en liten bloggpaus för jag måste dra andan lite.

Få sen nu vad jag gjort den här veckan:
På måndag var det alltså inspelningar för teve i Åbo.
På tisdag jobbade jag på gradun och åkte till Pargas för att gå på fysio för min fot som inte ännu heller är 100% frisk.
På onsdag var det yoga-dag och gradusemi i Åbo.
På torsdag körde jag till Esbo för att berätta om Israelresan på Braskväll för kvinnor på Mataskär. Jag sov över hos F & A och körde hem på fredagen. När jag kom hem var jag trött och kände mig ungefär lika pigg och fräsch som en sunkig disktrasa.
På lördag jobbade jag i trädgården och på kvällen åkte jag till Pargas på tjejträff med tjejerna jag känt i evigheter.
Nu är det söndag och jag känner att det finns tusen saker jag borde ta itu med.

Det är rätt bra att skriva upp vad jag sysslat med en vecka för när jag ser det i text inser jag att det nog är rätt mycket flygande och flängande i mitt liv just nu. Kanske det inte är så konstigt att jag är lite trött?

Nästa vecka blir lite lugnare, men bara lite. Jag måste koncentrerar mig på att skriva gradu för sen följande vecka börjar jag göra intervjuerna till gradun och då blir det mera flängande igen. Två dagar för en intervju på Åland, två-tre dagar för två intervjuer i Österbotten. Två intervjuer i Nyland har jag inte ännu bokat in men de ska göras snart de också. En intervju i Åboland känns som ingenting i den här jämförelsen.

Tur är ju att jag får skriva om ett ämne som jag tycker är superspännande och megaintressant. Jag är glad att jag får skriva min gradu om kvinnliga prästers erfarenheter för det är nåt jag verkligen vill dokumentera. Jag har satt min deadline till mars för det är då vi får fira att det gått 30 år sen de första kvinnorna prästvigdes. Det här betyder att det gäller att sätta fart på arbetet.

3 thoughts on “Här och nu i flygande fläng

 1. Gitta

  30 år sen den första kvinnliga prästen prästvigdes, är det i Finland eller över huvudtaget? Vi pratade i går kväll om det och kom inte på hur länge vi haft prästvigda kvinnor i Finland.

  1. Janette Post author

   Det är i Finland. 6 mars 1988 prästvigdes de första kvinnorna. Många av dem hade jobbat som lektorer i församlingarna innan det. I tex. Sverige fick kvinnorna bli präster långt tidigare.

   1. Gitta

    Tack för det, nu kan jag föra diskussionen vidare.

    Tack, nu kan jag föra diskussionen vidare med mera fakta.

Comments are closed.