För att inte få tråkigt…

      Kommentarer inaktiverade för För att inte få tråkigt…

När jag skrev om min första praktikdag berättade jag att jag inledde den med ett besök till Kyrkpressen som senare skulle mynna ut i en bildcollagevideo. Nu tänkte jag berätta lite mera om det projektet.

Det är nämligen så att jag gör två olika praktikperioder på en gång. Livet hinner ju inte bli tråkigt på så sätt… Vid sidan om församlingspraktiken gör jag massmediapraktik. Idén till bildcollagevideon kom från min handledare för hans kolleger behövde en sån i sitt arbete. Så efter att jag fotat en massa tidningsartiklar, redigerade jag bilderna och sen “klistrade” jag ihop dem till en prototyp av video. Det tog mig en hel arbetsdag. Min handledare kommenterade prototypvideo och på basen av de kommentarerna tog jag bildmaterialet och ett bättre videoredigeringsprogram och efter åter en arbetsdag hade jag grejat till en tre minuter lång film. Nu torde den vara så färdig att den tål dagsljus.

Min nästa vecka är galet späckad i kalendern. Församlingspraktik varvas med massmediapraktik, förtroendeuppdrag, privatliv och ett psykologisk test som bara måste klämmas in mitt i smeten. De flesta punkterna ser jag fram emot så det blir nog en bra vecka fast den blir mer än lovligt fartfylld. Jag får berätta mera senare.

I morgon får jag fira tvåspråkig traditionsmässa i Esbo domkyrka på åskådarplats, som tur är. Den lär vara något alldeles speciellt och som grädde på moset kommer mina föräldrar med. Det ska bli riktigt spännande!