Snart börjar det

      Kommentarer inaktiverade för Snart börjar det

Jag känner mig nästan som en förstaklassare som väntar på att skolan ska början. Det är bara en dryg vecka kvar så börjar min praktik i Esbo svenska församling. Jag har funderat på kläder och faktiskt köpt en ny jacka. Ännu ska jag sy en arbetsklänning som passar för fest och allvar. Så har jag köpt en ny anteckningsbok att skriva ner alla mina iakttagelser och funderingar i.

Så har jag börjat fundera på vad allt jag behöver ta med mig för jag ska ju bo inackorderad hos en studiekompis. Det är nog allt möjligt som jag kan tänkas behöva. Jag måste i alla fall komma ihåg Bibel, Kyrkohandbok, Psalmbok och anteckningsboken förstås. Tandborsten får jag inte heller glömma. Jag tror det blir en stor kappsäck innan jag packat klart – eller så en hel massa kassar och påsar och grejer.

Sen går det väl som det alltid går, att jag inte behöver ens hälften av allt jag tagit med mig. Jag är lite sån när jag reser. Jag släpar med mig allt möjligt och omöjligt som kan vara bra att ha.

Spännande kommer det att bli, hur som helst. Åh, en liten vecka kvar som innehåller tre dagar jobb, en konfirmationsövning och en konfirmation. Jag ska skriva en predikan och sy en klänning. Plötsligt känns det som att tiden går allt för fort igen!