Avslut och nystart

      Kommentarer inaktiverade för Avslut och nystart

Nu sjunger det på sista versen av sommarjobbet som jag skrev om tidigare här. Bara två arbetsdagar kvar, tjohoo! Det är lustigt med mig o snuttjobb. Jag märkte det redan när jag sommarjobbade som ung att jag ungefär två veckor innan jobbet skulle ta slut tillät mig själv att börja tycka illa om jobbet. Det fungerade lite som en avslutningsfas varefter det åter var roligt att börja på nåt nytt som t.ex. att återgå till skolan.

Nu har jag ändå lite svårt att orientera mig i mina känslor och i vad som händer sen. Nämligen, på söndag när jag är klar för dagen och lämnar ifrån mig nycklar och telefon rusar jag hem och byter kläder, slänger den (förhoppningsvis) färdigpackade rinkkan på ryggen. Sen blir det buss till Helsingfors för att tidigt på måndagsmorgonen ta flyget till Paris och därifrån vidare med tåg och buss till Taizé. Tänk TAIZÈ!! Jag har aldrig varit där förut och jag ser jättemassor fram emot att äntligen få se stället men jag kan inte greppa det. Jag har inte förstått att jag är på väg dit ännu…

Där är vi, mina kompisar från Teologiska studentföreningen vid Åbo Akademi och jag, en knapp vecka. Vi kommer hem på söndag och på tisdag (Tack Gud för att det är först på tisdag!) börjar grekiskan för mig. Då kickstartar studierna ordentligt för jag missar de två första föreläsningarna. Det är väldigt olyckligt för de två första lektionerna är jätteviktiga, men jag får försöka plugga grekiska bokstäver på flyget…

Idag var jag i Åbo och “bekantade” mig med studielivet. Jag fick en ny dekal på mitt studiekort så att jag kan bevisa att jag är studerande igen. Jag träffade tutorerna och gulisarna. Hjälp, så många gulisar det är i år!! Fast, det är ju bara roligt att dom är många. Så välkomna varendaste en av er! Jag åt på Gado och slappade i Mysis. Jag tog mig en sväng till Ready-Study-Go-mässan och ökade på lagret av halarmärken. Det kändes så helt rätt att vara där, i akademikvarteren, igen. Blir nog en bra höst det här också.

Så till slut en usel suddig bild som jag instagrammade från Mysis…

PS. Det var en gulis som sa att jag har en bra blogg. Superhäftigt!
Jag hann inte stanna o prata så du som sa det, ryck mig gärna i ärmen igen, please!