Sommarjobbaren

      Kommentarer inaktiverade för Sommarjobbaren

I stort sett alla studerande sommarjobbar, så även jag. Det är lite kul att påstå att jag sommarjobbar för tekniskt sett så har jag ett uppehåll i min alterneringsledighet. Jag är alltså tillbaka på min vanliga arbetsplats, men med en twist (vad annat kan man vänta sig av mig?). Min vikarie, han som jobbat under vintern med mina uppgifter, beslöt arbetsgivaren behålla över sommaren eftersom det ändå kommer att behövas en semestervikarie och jag fortsätter alterneringsledigheten i höst. Det roliga är dock är att det är jag fungerar som semestervikarien! Så i sommar är jag AVV, alltså Ambulerande Vikarierande Vaktmästare. Fin titel, inte sant?!

Nu som bäst är jag tillbaka i Pargas, min vanliga arbetsplats och genast första morgonen fick jag ta hand om en ny arbetskompis och börja lära ut vaktmästaruppgifterna. Phiu! Arbetsgivarn har inga små förväntningar direkt. Efter en paus på nio månader är jag lagom yr i skallen! Följande dag kom en arbetssökande som ska bekanta sig med jobbet och se om vaktmästarjobbet är nåt för hen att sikta på i framtiden. Så plötsligt hade jag två att förklara och visa för. Nu är jag inne på andra veckan och börjar sakteligen känna mig tillbaka i de gamla rullorna.

Nästa månad förflyttar jag mig längre ut i skärgården och vikarierar vaktmästaren i Korpo. Där har jag aldrig jobbat förut så det blir en utmaning. Det blir en kort och intensiv inskolning där och sen får jag klara mig bäst det går. Spännande!

Sommaren avslutar jag i Nagu. Där vikarierade jag en månad förra sommaren och för många år sen jobbade jag där. Jag tror mig känna till och kunna jobbet där så det blir riktigt avkopplande att få jobba nära hemmet utan att behöva åka färjor!