Vårfest & Ture Teolog gala

      Kommentarer inaktiverade för Vårfest & Ture Teolog gala

Igår var det dags för vårfest nummer 48 som firades med Eko-tema. En hel hög teologer hade klätt upp sig till tänderna och gjort sig så fina att det nästan var svårt att känna igen folk. Festen firades med tre rätters middag på restaurang Julinia och oj va flott det var! Jättefin lokal och jättegod mat. Det hälsades och gratulerades från ett otal föreningar och hölls trevliga, intressanta tal. Stämningen var på topp!

Jag hade blivit ombedd att sjunga på festen och det hade jag gärna gjort men nu är rösten vad den är så det blev ändrade planer. Jösses vad glad jag är för de ändrade planerna! Sofia och Olli sjöng tre sånger och det de är grymt, härligt, underbart jätteduktiga! Vilka entertainers! Applåderna ville aldrig ta slut!

Ture Teolog galan betyder att teologerna nominerat varandra i diverse kategorier. Till exempel Mysis-sittare, Årets Gulis, N:te årets studerande, Wannabe teolog, Summa citat och många flera. Det är grymt roligt att höra vilka motiveringar det finns för nomineringarna! Somliga är ärliga och sakliga, andra mera huvudlösa men roliga är de allihopa. Det allra mest fantastiska var att jag var nominerad till årets Gulis och det många gånger om! Helt otroligt fina motiveringar, jag är fortfarande tagen! Inte nog med att jag nominerats, jag utsågs till Årets gulis! Fantastiskt! Härligt!

Årets Gulis: Priset är en liten såningskruka och en påse morotsfrön

Festen avslutades med Mose-sången som är föreningens tradition. Till koreografin numera hör att man står på stolen och viftar med händerna genom första halvan för att sen i andra halvan köra rörelser till texten. Det går snabbare och snabbare för varje gång… Huhh, det är fart på vill jag lova!

Festklädda människor på stolar = teologer som har skoj!

Efter festen blev det nattklubb men där vände jag i dörren. Inte på grund av nåt annat än den eländes rök som fyllde lokalen. Jag avskyr rökmaskiner och partyrök. Den sätter sig i luftvägarna och stör stämbanden. Borde förbjudas i lag, enligt mig. 

Idag var det dags för Sillis, sillfrukost. Somliga mådde prima medan andra var mindre glada och en del lite lulliga. Roligt var det också och en fin brunchbuffé hade föreningens värdinna och värd fixat fram!

Tack kära styrelse för att ni ordnar fester!

PS. Bilderna är usla Instagrambilder – ha förbarmande!
PPS. Läs mera på TSF:s blogg, där kommer nomineringarna upp så småningom.