Han rustar mig

      2 kommentarer till Han rustar mig

Gud rustar sin tjänare. Det låter högtidligt, ålderdomligt och lite kufiskt. Ändå är det just det jag är med om just nu. Att få träna på prästjobbet genom att vara predikobiträde är för mig att rustas.

Jag kämpade med predikan för den här söndagen. Temat är den gode herden och det kan verka enkelt men jag kämpade för att hitta de rätta orden. Orden som knyter samman Jesu tid med vår tid. Orden som får en mossig berättelse att vara relevant idag. Till slut blev jag tillräckligt nöjd och kunde predika idag. Manuset hittar du som vanligt här.

Efter gudstjänsten kom en gammal präst fram och sa att han är glad att jag svarade på kallelsen och vill bli präst. Han sa att jag på något sätt påminner honom om en väckelsepredikant från hans ungdom. Det här kanske låter lite lustigt men jag uppskattar gamla mäns visdom och hans ord värmer mitt hjärta. Genom dem rustar Gud mig för framtiden.

2 thoughts on “Han rustar mig

 1. Sussi

  Ja nog hade du hittat orden precis rätt idag! När jag lyssnade på radiogudstjänsten senare idag så var den predikan inte alls lika begriplig. Tyckte jag.
  Jag gillar speciellt när du ställer vanliga frågor i början och aktiverar deltagarna! #hundfrågan
  Och jo, Norkko har ibland väldans goda analyser!

  1. Janette Post author

   Och jag tycker det är så himla roligt när du kommenterar och berättar hur du upplevde det! Dialogen gör att vi verkligen firar gudstjänst tillsammans. Tack för att du är med! ❤

Comments are closed.