100 år av självständighet

      2 kommentarer till 100 år av självständighet

Tillsammans.
Vi skulle fira det här året tillsammans.

En stor del av vår finska folk har gjort sitt bästa för att leva upp till devisen tillsammans och det är otroligt vackert att se. Men det finns smolk i glädjens bägare. Det finns personer i vårt lands ledning som helt tydligt inte vill bygga det här landet tillsammans med folket. Jag är besviken och det gör min vilja att fira den här dagen mycket mindre.

Men det finns två röster jag vill lyfta fram idag. Två kloka och modiga kvinnor.

Ena är en verklig förebild som jag ser upp till, Elisabeth Rehn. Läs personintervjun i Huvudstadsbladet om hennes tankar kring Finlands jubileum!

Andra är också en verklig förebild och en sann inspiratör, Anna-Lena Laurén. Hon är en fantastisk skribent, så läs hennes essä i Huvudstadsbladet om Finlands hundra år genom hennes släkthistoria.

För historien må vara männens historia hur mycket som helst men det är säkert att vårt land hade inte varit ens skuggan av vad det är utan kvinnorna. Tillsammans har kvinnor och män byggt ett land som är tryggt, stabilt och framåtsträvande. Det ska vi fortsätta med de närmaste hundra åren, till att börja med.

2 thoughts on “100 år av självständighet

Comments are closed.