Glad som en lärka

      Kommentarer inaktiverade för Glad som en lärka

Nu drar jag iväg till Lärkkulla på praktikseminarium. Det är – hör och häpna! – första gången jag besöker Lärkkulla. Det kan nog många i vårt långa stift ha svårt att tro men på nåt sätt har jag inte kommit mig iväg på nån kurs eller happening som ordnas där. Bättre sent än aldrig.

Skärmdump från http://www.larkkulla.net/sv/

Vad är då praktikseminarum? Egentligen är jag fel människa att svara för jag har ju inte varit på ett ännu. Jag har fått programmet och där står det enskilda samtal med biskopen och stiftssekreteraren för personalvård. Gruppdiskussioner ledda av stiftsdekanen. Information och diskussion kring anlagsprövningen, alltså det psykologiska testet. Sist men inte minst kommer en nybliven präst (som gick liturgisk-homiletiska övningarna tillika med mig) och berättar om sin första tid som präst.

Vi är åtta personer som siktar på att bli präster inom rätt snar framtid. Det ska bli ett par spännande och trevliga dagar. Jag ser verkligen fram emot det, speciellt som det var på håret att jag inte skulle ha varit med. Det var brist på information och miss i kommunikationerna men ett lagom sent uppvaknande räddade mitt deltagande. Tur att jag hann med!