Från yoga till gradu

      Kommentarer inaktiverade för Från yoga till gradu

Idag har jag yogat för första gången i mitt liv. AJ och OJ vilken träbock min kropp är! Det skulle böjas bakåt och uppåt och framåt och neråt och andas, andas, andas hela tiden. Flera gånger tänkte jag att det här känner jag igen från sånglektionerna. Så trots att vi inte sjöng så gillade jag det! Lugnt, tungt och utmanande. Jag vill bli smidigare och rörligare så nog kommer jag att fortsätta gå på yoga. Jag har ju anmält mig för hela höstterminen, så då kan man ju inte fega ur – eller?

Jag tog mig ett varv hem innan jag styrde bilen mot Åbo. Jag hann äta i lugn och ro vilket var riktigt skönt. När jag kom till Åbo hämtade jag ett par böcker från bibban och sen tog jag mig till Mysis. Där var det fullt att vänner så det blev en del kramar och korta uppdateringar om vad som är på gång. Härligt, härligt att ses! Det är ju Mysis som är livsnerven i teologistudierna!

Mitt egentliga ärende till Åbo var ett besök hos professor Bernice för att diskutera min gradu. Jag har inte så mycket annat att syssla med i studieväg nu så det gäller att sätta fart och börja läsa och skriva. Deadline ligger någon gång i mars för då är det 30 år sen de första kvinnorna vigdes till präster i Finland. Det känns på nåt sätt som att den deadlinen är väldigt, väldigt snart men å andra sidan är det bara bra att ha en snäv tidtabell så jag inte börjar lata mig och tycka att det är lååååångt tills jag måste åstadkomma någonting.

Nu har jag en liten, liten IKEA kasse full av böcker och det borde räcka för att få ihopskrapat en gradu. Ja, vi får väl se, det kan ju hända att det smyger sig in någon bok till vad det lider men i stort sett behöver jag inte samla mera material i bokväg för att komma en god bit på vägen. Sen behöver jag nog samla en massa intervjumaterial nog för att få ihop den här gradun, men det är en annan femma…