Praktiska studier

      2 kommentarer till Praktiska studier

Jag började fundera på mina lektioner som jag ska hålla på skribalägret. Hur ska jag göra? Vad borde jag tänka på? Jag sökte fram mina anteckningar från kursen religiös fostran för att hitta några ledtrådar. Så satte jag mig ner med papper, pennor och böcker. Målsättningar. Lektionsplan.

böcker på ett bord

Nu har jag de stora dragen på papper. Nästan. Nu behöver jag börja planera mera i detalj och skriva ner vad det är jag vill säga. MEN den springande punkten är tidsanvändningen. Hur tusan ska jag veta hur mycket material jag behöver för en lektion??? Kanske bäst att ladda upp med massor och vara förberedd på att hinna med en bråkdel.

Det allra bästa är ändå att jag själv lär mig så mycket. Att jag får fundera över hur jag ska formulera mig och vad jag själv tycker och tänker i olika saker.

2 thoughts on “Praktiska studier

 1. Livingwithmycamera

  Framförallt tycker jag du ska fundera över hur du ska NÅ de där unga själarna.. Vad kan du erbjuda som de ska lyssna på, för att få och nå deras uppmärksamhet, för att få dem att våga tänka i egna spår? Våga säga att de kanske kan vara intresserade av ett kristet budskap? Få dem att LYSSNA inte bara sitta där. …
  Lektionsplanen i klasser ( ?) kanske är onödig om de känner att här finns någon som lyssnar, som kan formulera, förklara och berätta och verkligen sätta sig ner i timmar och prata om vad det kristna budskapet innebär.

  Mina bästa skribaminnen är från pratsunderna, lägerelden med sina gospelsånger ( fast uj vad de som inte sjöng måste ha känt sig utanför) och från stunderna vi skulle analysera texter. Då vi förstod att allt inte var bokstavligt talat utan handlade om symbolspråk. men bibeln är svår för dagens unga som talar men hon ba jaa baa den vaa häää dääspråk. Du har en tuff utmaning att nå dem men gör du det så är du en vinnare!

  Glöm inte att ta en runda på kvällen och SE om någon är utanför cirkeln…

  1. Janette Post author

   Lektionsplan och målsättning och sånt stuff är för att jag gör min praktik och i praktikinstruktionerna frågas det efter sånt. Som tur är har jag inte allt ansvar för den här skriban utan vi är ett bra team med 4 vuxna och 7 hjälpisar. Jag är “bara” praktikanten som har hand om några av lektionerna.
   Lektioner hör till ett skribaläger och så kommer det att vara. Det är en synnerligen kompetent kvinna som gjort upp ramarna och det är andra minst lika kompetenta och erfarna kvinnor som har ansvaret för lägret.
   Visst strävar jag efter att väcka, connecta och lära ut men den här gången får jag faktiskt fokusera på att lära mig själv! (Stackars barn!)

Comments are closed.