En lektion om Bibeln

      Kommentarer inaktiverade för En lektion om Bibeln

Jag har kommit igång med lektionsplaneringen för skribalägret. Jag tänker mig att det är lättare att presentera Bibeln med en Prezi presentation än att bara prata med Bibeln i handen. Så jag plockade fram Prezi och ser att jag senast grejat med den 2014! Det var den hösten jag började studera på heltid. Hjälp vad länge sen! Jag blev inte så jätteförtjust då men nu tycker jag att det går ganska bra. Kanske det är ämnet som gör det lättare? Hur som helst så försvann hela eftermiddagen och kvällen framför datorn medan jag skrev, lade till blad, flyttade, vände och vred. Nu är den nästan klar, min presentation. Hur länge den tar att visa har jag inte testat men jag borde kanske nog öva ett varv eller två.

Så har jag gjort en qwiss, frågesport, lek eller vad man nu ska kalla det som går ut på att slå upp vissa verser i Bibeln och söka vissa ord för att hitta bokstäver som till slut blir ett ord. Hur länge det tar att göra när man inte är van att slå upp i Bibeln – det vete katten.

Det känns som om jag nästan har min första lektion klar. Nästan. Bara nästan. För jag behöver samla lite mera material så jag vet vad jag pratar om. Och ha ett äss i fickan ifall det här går för snabbt.