Det ska vara en icke-fråga!

      2 kommentarer till Det ska vara en icke-fråga!

sleeping-297048_640Jag råkade ta del av ett kort resonemang mellan två studiekompisar idag. Bör nämnas att det är två aktiva, trevliga tjejer som är måna om sina studiekompisar. Frågan som diskuterades var ifall den ena tjejen skulle kunna erbjuda nattkvarter till en manlig studiekompis efter en sits. Hennes pojkvän skulle också vara hemma den natten. Kunde hon låta studiekompisen sova över eller skulle det leda till en massa snack? Den här frågan borde enligt min logik vara en icke-fråga!

Om det hade gällt en kvinnlig studiekompis hade ingen funderat ett dyft. Om det hade varit en kille med sin flickvän hemma som bjöd in en killkompis hade ingen funderat ett dyft. Men när studiekompisarna är av olika kön blir det plötsligt en fråga att diskutera. Jag är faktiskt ganska upprörd över att vi Anno Domini 2016 inte kommit längre än så här.

Jag tycker det är otroligt tråkigt att en ung kvinna inte kan vara generös och gästvänlig mot en manlig studiekompis utan att överväga vad det kan medföra för henne senare. Jag har svårt att förstå varför någon skulle kritisera henne. Tvärtom tycker jag att hon, om hon erbjuder nattkvarter åt en vän, är att berömma för sin generositet. Allt annat är sexism, trångsynthet och skenhelighet.

2 thoughts on “Det ska vara en icke-fråga!

  1. Viveca Smeds-Aalto

    Tycker definitivt man får erbjuda nattplats åt en vän, oberoende kön i någondera riktning!

    1. Janette Post author

      Ja, det tycker jag också. Dessutom tycker jag att ingen annan ska lägga sig o prata strunt.

Comments are closed.