Fredag – god eller svart?

      Kommentarer inaktiverade för Fredag – god eller svart?

Det är väldigt mycket Black Friday (svart fredag) idag. Det är nedsatta priser här och var eller så raljerar någon över hur mörkt det är i Finland en fredag i november. När jag associerade fritt kring Black Friday for mina tankar iväg till Good Friday (god fredag). På engelska kallas långfredagen för Good Friday fast det kanske låter lite konstigt i våra öron. Hur kan någons dödsdag kallas för god? Den skulle väl nog snarast kallas svart. Så du förstår hur jag tänkte fast de två fredagarna väl nog kan sägas ligga så långt från varandra man kan tänka sig.

Idag firas även köp-inget-dagen som en motreaktion till köphysterins Black Friday. Det är nog en bra reaktion för över lag i västvärlden köper vi alldeles otroligt mycket mera än vad vi på riktigt skulle behöva! Skåpen är fulla så att det svämmar över men ändå köper man mera och mera. Jag drömmer om den dagen när jag kommer i gång med att tömma skåpen och gör mig av med överflödet. Det som hindrar mig är att jag inte vill slänga överflödet i soporna men att jag inte orkar sälja det på loppis. Jag borde väl bara föra det till Missionsboden.

Hur som helst, efter dessa tunga tankar en nattsvart novemberfredag önskar jag dig en riktigt skön helg. I söndag är det kyrkoårets sista söndag och sen börjar väntan på julen. För ifall, du missat det så är det idag en jämn månad till julafton.