Dop och vigsel

      Kommentarer inaktiverade för Dop och vigsel

Idag har jag fått följa med ett dop och en vigsel. Två olika förrättningar med två olika präster. Varje förrättning är sin egen och påverkas av dem som deltar. På samma sätt är alla präster olika och har sin egen stil. Bra så. Det är en rikedom att man trots handbokens rätt strikta riktlinjer kan låta det synas att vi alla är individer.

Därför är det en rikedom att få följa med olika präster och se hur de gör för att själv kunna snappa upp tips och idéer. Här vill jag åter påstå att jag har en rätt välfylld ryggsäck av erfarenheter genom mitt jobb som vaktmästare. Jag har redan sett många präster och kunnat plocka med mig bra och mindre lyckade idéer. Hur det sen blir när jag själv står där återstår att se…

I morgon kl 10.30 är det högmässa i Olars kyrka. Heidi Jäntti är liturg och jag är predikant. Kanske vi ses där? Kom och säg hej i så fall!