En välsignad dag

      Kommentarer inaktiverade för En välsignad dag

Idag har jag fått de två återstående andakterna inspelade. Den här gången var det en annan tekniker vid spakarna och oj så olika det var! En duktig kille som inte alls tyckte att det behövde petas så rysligt på detaljerna. Det var helt klart en generationsskillnad mellan teknikerna. Så, på dryga trekvart var vi klara med de återstående två andakterna. Tjohej, här gick det undan! Detta trots att jag stakade mig och råddade bort mig som aldrig förr!

Så satt jag av en föreläsning. Intressant på sitt sätt så egentligen är uttrycket att “sitta av” rätt missvisande. Det är kursen om det heliga landet och hela kursen är ju intressant!

Sen var det dags att ta itu med konfirmanderna och en gudstjänstplanering. Det gick bra och konfirmanderna var ivriga att få uppgifter. Så, i söndag är vi hela gänget med i domkyrkan klockan 12 och gör gudstjänst. Spännande! Kom du också!

Planeringen gick snabbt så efter det hade jag möjlighet att delta i veckomässa och där på följande samtal i fastan. Det var t.f. kyrkoherde Mia Bäck som intervjuade Gustav Björkstrand om hans bok Livet är ett lagspel. Det är en biografi om ärkebiskop emeritus John Vikström. Nu har jag denna tegelsten på 500 sidor här hemma och den ser jag fram emot att läsa! Jag är glad att jag fick vara med och lyssna. Det kändes som en historisk stund att berätta om för kommande generationer sen nån gång.

Det känns som en välsignad dag. Den bestod av många komponenter och jag är tacksam för dem alla. Det var en bra dag.