Mellanrapport från studiekammaren

      Kommentarer inaktiverade för Mellanrapport från studiekammaren

Nu har drygt halva höstterminen gått och det är sju veckor till jul. Jag skrev tidigare om kurserna för hösten och visade mitt rutiga papper med studieplaneringen. Jag älskar fortfarande att få dra ett kryss så fort jag fått nåt gjort! Jag har faktiskt fått kryssa av en hel del redan men mycket återstår.

För en liten tid sen insåg jag att jag i princip bara jobbar med franskan, latinet, islam-kursen och vetenskapsteorin. De kurserna betyder i och för sig 20 studiepoäng men jag har 10 studiepoäng läskurs som jag ska ha klar till julen också! Jag måste alltså omdisponera och effektivera min tidsanvändning om jag inte vill läsa studieböcker hela jullovet.

recensionVetenskapsteorin är nu klappad och klar så där får jag lite extra ledig tid för att läsa. Franska deltenten, som jag trodde att jag inte skulle klara, gav mig en stark trea. Jag kan pusta ut lite grann där. Latinets deltent hade jag i förrgår och den tyckte jag att gick bra. Den är åtminstone godkänd, det är jag säker på. Islamkursen har visat sig vara jätteintressant, lärorik och inte så krävande vilket är skönt. Alltså gäller det nu bara att plocka fram läskursens böcker och recensera dem.

När jag gör recensioner gillar jag att göra ett snyggt försättsblad. Det är inte särskilt komplicerat att åstadkomma men ger en snygg ram på min text. Dels piggar det upp mig när jag skriver, dels kan det pigga upp examinatorn som ska läsa och bedöma det hela och fram för allt så blir det ju ett snyggt kompendium att spara för möjliga kommande behov!