Mysis

      Kommentarer inaktiverade för Mysis

Jag antar att alla som studerat på teologiska fakulteten vid Åbo Akademi (jo, jag vet att det int heter så mera men det struntar jag blankt i) vet vad Mysis är. De studerandes kafferum där smått och stort avhandlas med lika stor passion. I höstas tänkte jag mig att jag inte skulle ge mig tid att hänga i Mysis och dricka te (för jag dricker inte kaffe alls) men trots goda föresatser har jag funnit mig själv en och annan gång i Mysis. Ibland har det hänt när jag kanske borde ha koncentrerat mig på annat men oftast är det bara för att det är så trevligt att umgås med mina studiekompisar och det är stund innan bussen går hemåt. Jag älskar för det mesta att umgås, diskutera, och bara vara med andra människor. Genom diskussionerna i Mysis tvingas man tänka efter vilken ens ståndpunkt är och kunna argumentera för den, för de är ju så grymt smarta och pålästa mina studiekompisar! Man kan lära sig en hel del genom att lyssna på andras erfarenheter och funderingar.

Den här bilden är från Teologiska Studentföreningens blogg som du gärna kan gå in och kolla på! Ibland kan det vara riktigt trångt i Mysis och ibland kan man lägga sig raklång på soffan i sin ensamhet. Hur som helst så fyller Mysis helt klart en viktig funktion i studielivet.