Gulisintagning

      Kommentarer inaktiverade för Gulisintagning

När man blivit antagen och börjat studera gäller det att även bli intagen, det vill säga gå genom de ritualer som de äldre studerandena har kokat ihop.
Jag hade förberett mig genom att med ett upprop bland mina vänner på facebook fråga efter nattkvarter och till min stora glädje var det en hel bunt av vänner som kan tänka sig att upplåta en knut, en soffa eller nånting dylikt när jag vill stanna över natten i stan. Jag hade ju räknat ut att jag inte nödvändigtvis vill vara i körskick när kvällen är slut.
Så på måndag kväll drog det ihop sig till gulisintagning. Vi var bara sex gulisar som deltog och jag tycker faktiskt att de som inte kom av en eller annan orsak missade någonting. Det finns inga krav på att man skulle måsta dricka alkohol och man kan ha roligt utan också. (Jag lovar, jag vet att det är en gammal klyscha men den är sann!)

Vi delades in i två lag som kämpade mot och med varann. Det var frågesport och gulisbingo. Frågesporten riktade mest in sig på lokalkännedom och teologiska kunskaper medan bingot hade rutor med mer eller mindre pinsamma uppgifter:
“sjung för en främling”, hoppa på tre ben”, “krama en ålänning”,
“gå baklänges”, “lek actionfilm”, “ropa YOLO forever på en publik plats”,
“krama en främling”, “bär någon i en kungastol”, “ta en gruppselfie på domkyrkans trappa”, o.s.v.

25 olika saker skulle utföras och oj vad vi var galna och hade roligt! Mitt lag bestod av två härligt smågalna killar och jag. Till slut stod vi i ring och kastade vattenballonger mellan varann i ett försök att kasta så många varv som möjligt innan ballongen gick sönder och efter det stafett med att kasta vattenballonger till varann. Det här resulterade i att jag var ganska blöt, trots sopsäcks-kostymen. Men oj vad jag var glad och hade roligt ändå.

Eftersom jag inte frågat mina lagkamrater om lov publicerar jag inte deras nunor här men jag kan lägga upp min gamylgulisselfie. (Fast gruppselfien finns ju nog på instgram, hehe)

Efter allt detta roliga blev det pizza med de äldre studerandena och det var riktigt roligt att träffa dem. under presentationsrundan fick jag världens AA-feelis! När folk presenterade sig så lät det såhär:
Hej jag heter Janette
HEJ JANETTE svarade alla i rummet.
Det hade ju bara fattats att lägga till …. och jag är alkoholist.
Men, nej, ta inte detta som kritik av förfarandet. Det är väldans välkomnande att bli hälsad såhär!

Under pizzaätandet hade vi i gruppen ännu lite hemliga uppgifter att utföra till de andras nöje. Själv höll jag ett tal som innehöll orden styrelsen, idol, Andorra, hårborste och grönsaksbuljong! Gissa om folk såg förvirrade ut! 🙂
Så när pizzan var uppäten var det dags för den årliga raka en kokosnöt-tävlingen! En frivillig gulis behövdes – gissa vem som steg upp? Karin försvarade sin titel och där stod vi med varsin rakhyvel och rakade kokosnöte för allt vad vi var värda! Heja, heja, heja!!!

Ett råd av tre domare bedömde vår insats och hör och häpna: utslaget blev delad vinst!!! Så i nästa år blir det ingen duell utan en trekamp! Så nu äger jag en rakad kokosnöt och det är bevisad att jag är ‘nuts’.
Så efter det officiella programmet var vi en liten grupp som drog iväg ut på stan. De övriga gulisarna for hem – vad ÄR det med dagens ungdom??? – men jag och några till hade riktigt roligt. När klockan visade halv tre var det dags för gamylgulisen att promenera hem till madrassen hos vännen. På vägen såg jag provodlingen vid motorvägen uppifrån och den ser faktiskt ut som en trasmatta!!