En urkraft till kvinna var hon

      Kommentarer inaktiverade för En urkraft till kvinna var hon

Så här på kvinnodagen vill jag hylla den här kvinnan som varit en otrolig förebild för mig. Bilden är från hennes 95-års dag.
Lisi föddes 1910 och hennes liv var ingen dans på rosor. Hon mindes inbördeskriget och andra världskriget. Hon födde en utomäktenskaplig dotter och fick kämpa som singelmamma. Den dottern sändes som krigsbarn till Sverige. Senare gifte hon sig och fick två döttrar till. Hon blev bondmora och fick nog jobba hårt. Men när hon blev pensionär levde hon loppan. Det är från den tiden jag minns henne. Hon var ute och reste mest hela tiden kändes det som och däremellan var det kafferep och kortspelskvällar.

En urkraft till kvinna var hon, min älskade mommo! Det är tio år sedan hon gick bort men jag saknar henne ännu.