Sista dagen är redan här

      Kommentarer inaktiverade för Sista dagen är redan här

Idag är sista dagen på min praktik. Tillsammans med sjukhusprästen R-M håller jag två andakter på olika avdelningar. Vi följer handbokens formulär för sjukkommunion och jag fick fria händer att välja bibeltext och psalmer. Jag väljer den trygga vägen att följa kyrkoårets texter för andra söndagen i fastan handlar om bön och tro. Den första läsningen berättar om Jakob som brottas med Gud (1 Mos 32:23-31) och den tilltalar mig när jag tänker på alla de frågor som väcks hos den som är sjuk. Du kan kan läsa mitt tal här om du är nyfiken på hur jag resonerar.

Tänk att två veckor gick så snabbt. Det har varit en pytteliten smakbit av sjukhussjälavård men nog så viktig ändå. Dessutom har jag hunnit träffa vänner, bekantat mig med Vasa (jag har ungefär koll på esplanaderna nu) och fått bara vara. Gradun fick ligga i träda och det tror jag kan ha varit bra.

Tack Vasa, det har varit trevligt.  Hoppas vi ses snart igen.