Idag rök visdomen

      Kommentarer inaktiverade för Idag rök visdomen

Idag var dagen då den andra visdomstanden skulle ut. Jag hade från början tre – inte fyra som man väl brukar ha. Det var bara de två i nedre käken som behövde tas bort. Den lilla visdomstanden som finns i övre käken ligger snällt inbäddad i tandköttet utan att röra på sig så den får bli kvar där den är.

Förra hösten, trodde jag det var som jag drog ut första tanden men nu när jag kollar så var det i januari! Tur att jag skrev om det här för mitt minne är tydligen väldigt kort när det gäller mina tänder. Jag får väl ta det som ett bevis på att det hela läkte rätt så snabbt och jag inte led så värst mycket.  Nåväl, proceduren var exakt den samma den här gången. Behöver du påminnas så kan du klicka på linken ovan och läsa där.

Den här gången var jag mindre nervös för jag visste vad som väntade. Så jag passade på att ta några bilder.  Där bakom den där dörren finns operationssalen där mina tänder dragits ut.

Jag fick ta en bild av operationssalen också så här kan du se hur det ser ut. Fast jag var visst första som bett om att få fota där, för sköterskan blev lite konfunderad. Det är ju egentligen som hos vilken tandläkare som helst bara att det finns lite mera utrymme runt omkring. Det behövs säkert för idag var det tre personer i rummet för att min operations skulle gå smidigt. På en halv timme hade teamet befriat mig från visdomstanden och sytt ihop tandköttet igen. Det var väldigt trevliga kvinnor som tog hand om mig i jämförelse med den lite snorkiga manliga tandläkaren jag träffade förra gången.

Lite omtöckad var jag nog efteråt men rätt snart satte jag mig i bilen och körde hem igen. Resten av dagen har jag tagit det mycket lugnt. Det ska jag fortsätta med ett par dagar framöver också så att såret i munnen får en bra chans att läka ihop.

Till middag blev det glass, eftersom man ska inte äta nåt varmt när man blivit opererad i munnen. Gott jo, men lite jobbigt ändå. För jag är så pass svullen i käken och kinden att jag inte riktigt vill kunna gapa så bra. Det ger sig säkert ganska snabbt och eftersom jag har så dåligt minne av hur jobbigt det var förra gången så var det visst inte så jobbigt alls.

Det allra, allra bästa med att dra ut visdomständerna nu är att jag får göra det via studenthälsan. De har erfarna tandläkare och det är försvinnande billigt i jämförelse med att gå privat. Det är faktiskt så bra att min vanliga tandläkare uppmanade mig att passa på nu så länge jag studerar! Så tack studenthälsan för att ni finns och tar hand om mig så här bra.

Så får jag bara hoppas att visdomen verkligen inte sitter i tänderna för då har jag nu gjort av med 2/3 av min totala visdom!