Efter första veckan

      Kommentarer inaktiverade för Efter första veckan

Jag klarade mig genom första veckan. Nu återstår bara resten…
Första veckan består av introduktion till de sju inriktningarna man kan välja på teologiska och en hel massa information om allt möjligt man behöver känna till när man börjar studera. Gissa om det går runt i skallen när dagen lider mot sitt slut? Varje dag, samma sak, hela första veckan. Jag var trött och hade en liten huvudvärk när jag kom hem. Det kändes helt fysiskt hur hjärnan var trögstartad och hade problem att hänga med alla kunskap och information som bjöds ut. Detta trots att Åbo som studiestad inte är ny för mig och jag har redan bekantat mig med alla inriktningar!
Jag knåpade ihop en kursplan (läs schema) åt mig så att jag visste vad jag skulle ta tag i när måndag morgon kom i vecka två.

Här finns visdomen samlad. Mängder och ännu större mängder av böcker…

Så kom måndag morgon och kvart över åtta var jag och några studiekamrater bänkade för att lära oss hebreiska. Hebreiska av alla ämnen! Jag kände mig skeptisk när vi drog igång. HUR i hela friden ska jag någonsin kunna lära mig detta rövarspråk med hemliga tecken? Efter lektionen kändes det inte alls lika hemskt, utan snarare utmanande och spännande. Det finns en chans att jag kan lära mig det här. Jag har ju ändå redan klarat av att lära mig finska!

0 thoughts on “Efter första veckan