Ett litet steg framåt

      Kommentarer inaktiverade för Ett litet steg framåt

Igårkväll hölls mötet som godkände min ansökan om alterneringsledighet. Arbetsgivaren har nu officiellt godkänt att jag får ledigt från jobbet i höst! Jippii! Dock är inget ännu hugget i sten. Det ska göras avtal och det ska anställas någon arbetslös istället för mig. Visst, allt ser lovande ut och jag har svårt att tro att det skulle gå på tok, men det finns ingenting i den här världen som är helt säkert.
Ändå tänker jag glädja mig åt stunden. Just nu ser det ut som att jag får lååångledigt från jobbet om ca 5 månader!

När jag väl bestämt mig kom studielusten tillbaka som en bumerang. Jag hinner ännu samla några studiepoäng den här våren så jag anmälde mig till ‘nyatestamentets exegetik II’ och den kursen börjar i morgon. Idag fick jag ett mejl som berättade att jag är med på kursen och så stod det att föreläsningarna hålls i auditoriet kl. 16.30-18! WHAT?? Jag visste inte att det ingick föreläsningar! Jaiks! Help! Men, jo, det är bra att det är föreläsningar för då är det lättare att hänga med och förstå än att bara plugga i nån torr bok. Så nu är det då bara att ställa om livet lite och gå på föreläsningar…

Hur som helst, kommer jag igenom kursen så är jag uppe i 48 studiepoäng före jag börjar studera och det tycker jag att är en ganska schyst start. Så näsan i böckerna och örona öppna på föreläsningarna så ska det väl gå vägen.

Det är lite spännande mitt liv just nu. Jag avskyr att hållas på halster och inte veta om det går som jag planerat men jag förlitar mig på att det går så som det är meningen att gå. För jag tycker mig se att Gud har haft ett drygt jobb att putta mig i den här riktningen så att jag tillslut förstod vad jag ska göra.

Jag lånar heliga Birgittas ord och ber: