På jakt efter en lya

      Kommentarer inaktiverade för På jakt efter en lya

Igår var jag på utflykt till Kimitoön för att se på lägenheter i Dalsbruk. Det är en bruksort som haft en stor industri med omkring 1000 anställda på 1980-talet men nu har industrin lagts ner eller flyttat bort och många bostäder står tomma. Det är alltså ingen brist på lokaler och prisnivån är där efter.

När jag tidigare såg på nätet vad som bjuds ut tänkte jag att jag nog ska skaffa mig en tvåa, men med tiden har jag kommit till att en etta nog räcker till. Jag har ju ändå mitt hem kvar och jag behöver bara en övernattningslägenhet. Så idag har jag sett på tre ettor och några tvåor. Tvåorna var alla ca 58 kvm och de kändes jättestora! Ettorna var mellan 33 och 41 kvm och de kändes alldeles tillräckliga.

En kändes inte bra fast den var i fullgott skick. Den hade dessutom garage som skulle vara bra, men känns det inte bra så är det inte det.

En ligger på ett trevligt område och den kändes bra. Fast tapeten var så sliten att den bara måste tapetseras om innan jag kan tänka mig att bo där.

En ligger riktigt centralt, har billig hyra och den har BADKAR! Jag älskar att ligga i badkar och det har jag inte hemma. Dessvärre var tapeten sån att jag skulle få mardrömmar av den så den måste fixas.

Att tapetsera om några väggar är inget stort projekt så det fixar jag nog. Sen får jag hoppas att hyresvärden kan tänka sig att komma emot och dra av materialet från hyran. Så nu måste jag bara bestämma mig för vilken jag vill ha och meddela hyresvärden.

Dalsbruk är vackert och just igår visade det sig från sin allra vackraste sida. Närheten till vattnet är en delorsak till att jag vill ha min övernattningslägenhet just här.