Jag skriver när det skymmer

      Kommentarer inaktiverade för Jag skriver när det skymmer

Det här med predikningar…
Jag vill gärna vara väl förberedd och känner att jag inte riktigt har grepp om hur lång tid det tar mig att skriva predikningar. Sen et jag ju inte heller vilka alla distraktioner som kan tänkas dyka upp de närmaste veckorna! Därför har jag inlett min predikoverkstad för Houtskärstiden. Det blir vanligtvis om kvällarna när jag vill fördriva tiden som jag sätter mig vid datorn med kyrkohandboken, Bibeln och psalmboken. Här en kväll tänkte jag att jag skulle titta lite på den första predikotexten och kanske skriva ner några tankar. Rätt som det var insåg jag att jag hade skrivit hela predikan! Oj då!

Att skriva en predikan ibland är ju inget problem men att skriva flera på raken eller en varje vecka kan göra en tom på tankar. Det som säkert inverkar är ovanan. Ovanan att formulera sig i form av predikan. Det som gav mig ett litet spänningsmoment till i predikoverkstaden är att jag är kallad till domkapitlet för att avlägga provpredikan. Texten är bekant och jag gillar den starkt men att formulera mina tankar kring den? Jo, början gick bra men det är sagt att predikan ska vara 8-10 minuter lång! Det är en rimlig längd men inte för mig. Jag har fått en vana att skriva radioandakter där man ska hålla sig till max 4 minuter tal. Uff! Nu måste jag hitta en ny strategi.

Det ger sig. Jag har tid ännu så plötsligt nån kväll skriver jag väl så att tangenterna glöder och vips har jag ihop 8 minuter predikan!