Mera spännande på gång

      Kommentarer inaktiverade för Mera spännande på gång

När jag läste om ärkebiskopsvalet i Kyrkpressen fastnade min blick på en rad och jag hickade till lite grann. Där stod att medlemmar i stiftsfullmäktigena har rösträtt i valet av nästa ärkebiskop. Medlemmar i stiftsfullmäktige? Vilket stiftsfullmäktige? Alla stiftsfullmäktigen? Jag är medlem i Borgå stifts stiftsfullmäktige – är jag då också röstberättigad?

Svaret kom för någon dag sedan. Vårt stifts notarie skickade ut ett mejl och frågade efter personuppgifter för det kommande ärkebiskopsvalet. Jag är en bland 1 525 personer som har rätt att välja ärkebiskop! Det känns ganska stort att få vara med och lägga min röst på den jag tror och hoppas ska bli en bra ärkebiskop. Stort och ansvarsfullt, fast jag bara är EN av 1 525 röstberättigade.

Så torsdagen den 8 februari 2018 kommer jag antagligen att lägga min röst i en urna någonstans. Så spännande!