Trassliga andaktstankar

      Kommentarer inaktiverade för Trassliga andaktstankar

Jag har fyra andakter som ska skrivas och det ganska snart. Det är väl i och för sig inget märkvärdigt men jag har drabbats av akut skrivkramp. Idag talade jag med redaktören som bokat mig för att reda ut tankarna och kanske få nån rätsida på min skrivkramp. Jag insåg att mina tankar var som ett ordentligt tilltrasslat garnnystan med allt för många ändor att ta tag i. Nu behöver jag ta mig tid att sitta ner och ta det lugnt för att reda upp mitt trassliga tankenystan.

“Bibelns röda tråd” som jag hittade på en strand en gång. Lite trasslig den också.

Veckan som gått har varit intensiv med en massa saker som behövde göras och åtgärdas. Jag har hållit mig med en lista där allt jag måste komma ihåg stod uppskrivet. Nackdelen med den listan har varit att jag valt att göra mindre viktiga saker framom viktiga men tråkiga saker. Nu har jag bara några punkter kvar och de är just de där “jag-har-ingen-lust-med-detta”-punkterna. Nåja, bara jag skulle ta mig i kragen så skulle de punkterna säkert snart vara ur världen de också. Men så börjar en ny vecka och nya måsten dyker upp…

Jag behöver skriva in lite lugn-och-ro på listan. Jag kan inte samla mina tankar om jag springer omkring som en huvudlös höna! Det är helt enkelt svårt att tänka om man inte har huvudet med sig.

Det som ändå gör mig lite lugnare är att jag redan kommit på de fyra musikstycken som behövs för andakterna. Hoppas bara min redaktör kan hitta dem i arkivet också för annars blir det knepigt. Ah, det blir nog bra bara “he bliir moolat” som en viss BS brukar säga…

Trevlig helg och njut av vårkänslan som kryper på nu!