Träigt, mörkt, kallt, trist…

      Kommentarer inaktiverade för Träigt, mörkt, kallt, trist…

Studiemotivationen visar inte sin vackraste sida just nu. Hösten är inne i sin tråkigaste fas i väntan på vintern. Kurserna är nånstans mitt i och mycket beror på min egen disciplin just nu fast resultaten inte syns just nu. Till på köpet har jag drabbats av en förkylning som gör humöret ännu sämre än annars.

Alltså inte så mycket att dela med sig av, eller hur?

Det är nu som jag bara biter i hop och tänker att det går över. Det är två månader till julottan och när den kommer har jag klarat av en hel del kurser igen.

En god nyhet är att jag nu vet var jag ska göra min skriba-praktik! Jag välkomnas av Åbo svenska församling som är en framåtsträvande församling vad gäller skriftskola. Jag är överlycklig att få göra min praktik med dem och på samma gång få ta del av deras nytänk.

Det speciella med Åbo svenskas skriftskola är att de inleder med lägret och fortsätter bekanta sig med församlingens verksamhet efter det. Jag tycker det är så himla klokt. Jag har i åratal sett ungdomar sitta i av sin gånger i gudstjänsten utan att ha nåt hum alls om vad det är som pågår. Jag tror att ungdomarna får ut mycket mera av sin skribatid när de först lär sig det teoretiska och sen får pröva på det i praktiken.

forsamling-032
Det ska bli superspännande att delta i ett skribaläger. När jag gick i skriban, i slutet av förra årtusendet, var det undervisning i församlingsstugan på förmiddagarna i juni som gällde… Old school så det förslog! Jag minns inte särskilt mycket av undervisningen heller. Hur är det med dig? Vad minns du från din skribatid?