Första dagen på campus

      Kommentarer inaktiverade för Första dagen på campus

Åh, alla dessa underbara människor!

Idag var första dagen tillbaka till studierna. Det var en strålande solig dag som inte alls kändes som höst. Det var hur härligt som helst att träffa alla gamla vänner och en del nya ansikten. Fast en liten, liten smolk i bägaren är ju alla som redan blivit färdiga och inte längre delar studielivet med oss andra. Jag saknar er!!

Jag hann träffa några gulisar och jag känner mig plötsligt så gammal och van. Efter en vecka av introduktion snurrar det garanterat i huvudet på dem för det är så mycket som är nytt. Jag minns att det kändes litelite skrämmande men på samma gång spännande och roligt. Snart är gulisarna inkörda i systemen och med i det mesta. Skoj!

Den här hösten blir det inte så många dagar i veckan i Åbo. Skönt så, för det tar musten ur mig att sitta och åka buss fram och tillbaka hela tiden. Jag hoppas kunna vara effektiv hemmavid i stället och få gjort en massa kurser via nätet.

Mina enda egentliga föreläsningar just nu är i franska. Jag läste franska i högstadiet och lite i gymnasiet men det är som bortblåst ur mitt minne. Inte att undra på egentligen, för det var ju på förra årtusendet! Så nu börjar jag om från grunden. Bonjour! Ça va?