En liten andakt

      Kommentarer inaktiverade för En liten andakt

Nu har jag pratat i radion igen. Det var min tur att få hålla Andrum, morgonandakten i Radio Vega. Så här är länken till Arenan om du vill lyssna och här nedan kommer andakten i textformat.

doll-1077114_1280Telefonsignal…

Hej och god morgon. Det är Janette här. Jag är glad att jag fick tag i dig så här direkt på morgonen. Det är ju en viktig dag idag. Ja, det är ju den ända dag vi har. Igår har varit o farit och i morgon är inte här ännu. Jag ville bara påminna dig om det och om hur viktig du är. Det finns ingen annan som kan vara du. Jag behöver dig idag. Tillsammans kan vi vara ett bra team och jag känner att det blir så mycket bättre när du är med. Det är liksom att när du gör ditt och jag gör mitt så blir det bra tillsammans.

Har du tänkt på det? Att när du gör ditt och jag gör mitt så blir det bra tillsammans. Det blir inte bra om jag försöker göra ditt och du mitt. Vi har alla våra egna uppgifter att fylla. Det finns en stor plan för allting och i den planen är vi alla viktiga. Det här är inte ens nåt nytt. Redan Paulus skriver om det i sitt första brev till församlingen i Korint. Lyssna, han skriver så här:

Kroppen består inte av en enda del utan av många. Om foten säger: ”Jag är ingen hand, jag hör inte till kroppen”, så hör den likafullt till kroppen. Och om örat säger: ”Jag är inget öga, jag hör inte till kroppen”, så hör det likafullt till kroppen. Om hela kroppen var öga, vad blev det då av hörseln? Om allt var hörsel, vad blev det då av luktsinnet? Men nu har Gud gett varje enskild del just den plats i kroppen som han ville. Om alltsammans var en enda kroppsdel, vad blev det då av kroppen? Nu är det emellertid många delar, men en enda kropp. Ögat kan inte säga till handen: ”Jag behöver dig inte”, och inte heller huvudet till fötterna: ”Jag behöver er inte.” Tvärtom, också de delar av kroppen som verkar svagast är nödvändiga, och de delar av kroppen som vi inte tycker är fina, dem gör vi så mycket finare, och de delar vi skäms för omger vi med så mycket större anständighet, något som de anständiga delarna inte behöver. Men när Gud satte samman kroppen lät han de ringare delarna bli särskilt ärade, för att det inte skulle uppstå splittring inom kroppen och för att alla delarna skulle visa varandra samma omsorg. Lider en kroppsdel, så lider också alla de andra. Blir en del hedrad, så gläder sig också alla de andra.

Jag tycker det är så klokt av Paulus att beskriva församlingen som en kropp. Vi känner ju alla igen oss i kroppen. Har man ont i foten så lider hela människan. Berömmer nån ens frisyr så blir man glad i hela kroppen!

Så idag, den här viktiga dagen, vill jag att du tänker på att vi alla är en del av något mycket större. Du är viktig, jag är viktig, vi är alla viktiga delar av en kropp.

Carola Häggkvist: Du vet väl om att du är värdefull