En kärleksförklaring

      Kommentarer inaktiverade för En kärleksförklaring

En av mina studiekompisar har varit singel länge och kom förra året på den fina idén att ge nyårslöftet att hon skulle gå på åtminstone en date under året. Det hon antagligen inte tänkte på var att 1) Man ska önska sig saker med eftertanke, för man kan få det man önskar sig. 2) TSF:are kan vara bredvilligare och behjälpligare än man egentligen önskar sig.

När året så närmade sig sitt slut var det några studiekompisar som visste om nyårslöftet som tyckte att det kunde behövas lite hjälp på traven. Under stort hemlighetsmakeri letade de upp några date-kandidater, intervjuade dem och utsåg en enligt deras tycke lämplig date. Så en vacker dag när tiden var inne skulle allt detta avslöjas. Jag blev invigd i Den Stora Planen ungefär en kvart innan singeltjejen skulle få veta. Spännande värre! Hur skulle hon reagera? Hur skulle man på möjligast skonsamma sätt berätta detta? Ett helt gäng satt runt kaffebordet när Den Stora Planen avslöjades för singeltjejen. Hon blev så fullständigt överrumplad som man bara kan bli! Vilka galna vänner hon har! När den första chocken lagt sig går hon med på att gå på date med denna helt okända man. Hon säger att det här tar hon som en kul grej – och det ÄR det ju också! Vännerna har ordnat så att de ska gå på kaffe en eftermiddag. Kravet från vännerna är minimi 15 minuter och strategier läggs upp för hur man får tiden att gå om det visar sig vara en tråkmåns. Skratten skallar kring bordet. Stämningen är hjärtlig blandad med spjuveraktighet. Det blev en lyckad kupp!IMG_20160215_080236-01

Den här historien vill jag berätta för att på nåt sätt belysa den härliga, galna, omtänksamma, varma, ljuvliga stämning som kan råda bland teologer. När samma singeltjej fyllde år för en tid sen var Mysis fullt av vänner som skramlat ihop till skumppa och tårta. Åter en gång överraskade man. Intet ont anande öppnade hon dörren till Mysis och möttes denna gång av hela gängets sång och hurrarop. Det finns en kamratanda som jag älskar. Jag känner mig lyckligt lottad som får vara del av den. Tack för att Teologiska StudentFöreningen finns!

Hur gick daten? Den lär ha gått bra och verkligen varit en kul grej men så vitt jag vet är singeltjejen fortfarande singel.