Pod – en ny bekantskap

      Kommentarer inaktiverade för Pod – en ny bekantskap

I min bekantskapskrets lyssnas det på poddar. Jag har snuddat vid dem men inte riktigt kommit mig för att sätta mig in i hur det fungerar. Så en dag, när jag visst inte hade nåt bättre för mig, installerade jag en pod-app i min telefon. Jag hittade ett par podcasts jag trodde skulle vara kul att lyssna till. Det är det tag sen det här hände och jag har inte lyssnat till nåt.

Idag när jag satt i bussen på väg hem var jag för trött för att göra nåt annat än bara lyssna. Så jag klämde in pluggarna i öronen och öppnade pod-appen. Jag började på en pod men orkade inte med humorn så jag bytte till podden Språket från Sveriges radios P1. Jag var fast. Helt såld. Jag har lyssnat på programmet på radion tidigare så jag visste att jag gillar det men nu kändes det ännu roligare. Jag är tydligen en språk-nörd…

passklipp

saxat från nätet: © Svenska Akademien. SAOB spalt: P374; tryckår: 1952

Förresten, visste du att ordet pass upptar 20 sidor i Svenska akademins ordbok? Pass är upptaget under 9 huvuduppslagsord varav det första har 19 betydelser!! Det du. Visst ÄR språk fantastiskt!