Marta och Maria igen

      Kommentarer inaktiverade för Marta och Maria igen

Det kan inte hjälpas. Jag återkommer till den här texten om och om igen… Nu hittade jag den här illustrationen i den gamla boken jag skrev om tidigare (se här) och jag kunde inte låta bli att dela med mig den.

Medan de var på väg gick han in i en by, och en kvinna som hette Marta bjöd honom hem till sig. Hon hade en syster vid namn Maria, som satte sig vid Herrens fötter och lyssnade till hans ord. Men Marta tänkte på allt hon hade att ordna med. Hon kom och ställde sig framför Jesus och sade: ”Herre, bryr du dig inte om att min syster låter mig ensam ordna med allt? Säg åt henne att hjälpa till.” Herren svarade henne: ”Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket, fast bara en sak behövs. Maria har valt det som är bäst och det skall inte tas ifrån henne.”
Luk 10:38-42