Bara en gammal bok

      Kommentarer inaktiverade för Bara en gammal bok

Jag hittade en bok i en låda varifrån man fick ta med sig vad man ville helt gratis. Boken är gammal och rätt sliten och den doftar gammalt. Men bilderna är så fantastiskt vackra! Jag kan bara inte lämna boken, den ropar efter mig och vill följa med mig. På första bladet står “Jenny av Forselles Den 7 Januari 1887” skrivet med en vacker handstil och jag ser att boken är utgiven 1879 så den är snart 140 år gammal. Jag känner vördnad och funderar lite på vad som kommer att finnas kvar av dagens värld om 140 år, jag tvivlar på att det är så mycket.

Jag har inte ännu läst boken, som egentligen är fyra korta böcker, för språket är aningen gammalmodigt men fonten är ändå så lättläst att jag ska nog ta itu med den nån dag. Kanske läser jag ett litet stycke här och ett annat där, men främst är det känslan av boken och de fantastiska illustrationerna som fascinerar mig. Jag tänker på alla de många timmar arbete som satts ner på boken, den är en dyrgrip. Innehåller är ju inte heller oviktigt så den här boken får följa med mig. Jag vill bevara och skydda den så att den får leva vidare i många år.